OTROŠKA OBLAČILA   |   VELIKOST   |   TEČAJI ŠIVANJA   |   SERVIS OBLAČIL     |   REFERENCE   |   MOTIVI

 Kategorije

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine

 

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine unimark.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZE-kom). Spletno trgovino upravlja podjetje Unimark, Helena Germšek s.p., Brezje pri Grosupljem 87, 1290 Grosuplje, davčna številka: 35280727, matična številka: 8037973000

(v nadaljevanju ponudnik). Uporabnik je kupec v spletni trgovini.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine in poslovni odnos med kupcem in ponudnikom.

Za nakup v spletni trgovini unimark.si se ni potrebno registrirati.

Informacije za kupca:

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu zagotovil naslednje podatke:
• o podjetju;
• kontaktne podatke za hitro komunikacijo (e-mail);
• značilnosti blaga in storitev;
• dostopnost izdelkov;
• pogoje dostave izdelka in storitve;
• cene so jasno določene;
• način plačila in dostava;
• veljavnost ponudbe;
• rok o odstopu od pogodbe in pogoji za odstop od pogodbe;

Postopek o nakupu

Izdelek, ki ga želite kupiti kliknite, izberite barve, velikost, količino, motiv-slikico,.. in nato kliknite na gumb v košarico. V košarici se prikažejo izbrani izdelki. Če želite kupiti še kakšen izdelek nato kliknite nadaljujte nakupovanje. Če želite zaključiti nakup pa kliknite na košarico. Izbrani izdelek lahko odstranite iz košarice s klikom na slikico-gumb koš. Nato vpišete svoje podatke pod račun in dostava (kam naj dostavimo). Izberete način plačila, preberete pogoje poslovanja ter naredite kljukico.

Ko kupec odda naročilo prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti naročila lahko ponudnik kontaktira kupca na njegovo telefonsko številko ali elektronski naslov, ki ga je navedel pri naročilu.
V dogovorjenem roku izdelke pripravi, jih odpošlje in nato o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

Dostava in prevzem

Ponudnik mora blago dostaviti v dogovorjenem času. Izdelki, ki so na zalogi odpremimo v 2-5 delovnih dneh po prejemu kupčevega naročila. Naročena oblačila, katera niso na zalogi pa jih dostavimo v roku 3-10 delovnih dni od kupčevega naročila.

Za posebne kupčeve želje pa nas lahko pokliče (070/325-039) ali pa pošlje e-mail ( Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ).

Na e-mail kupec dobi obvestilo o nakupu izdelkov, ki je tudi potrdilo, da smo prejeli naročilo.

Pogodba o nakupu je sklenjena. Ko bomo kupčevo naročilo odposlali prejme obvestilo o dostavi. Vsa naročila bodo odpremljena s Pošto Slovenije. Stroški pošiljanja pa so odvisni od načina plačila, saj se uporabniku prikažejo na koncu ob izbiri izdelkov.

Možen je tudi osebni prevzem na sedežu podjetja po predhodnem dogovoru.

 

Odpoved naročila

Naročilo je možno preklicati v roku 1 dneva po sklenitvi naročila.

Načini plačila

Kupec ima naslednje možnosti plačila:

  • po povzetju (kadar ni navedenega imena otroka, napisa,.... za vezenje)
  • po predračunu
  • osebni prevzem (plačilo po predračunu)

Kupoprodajna pogodba (naročilo) kupca je shranjena v elektronski obliki na strežniku in je na voljo samo za istega kupcu v primeru ponovnega naročila.

Kadar kupec zahteva plačilo po predračunu prejme na svoj elektronski naslov podatke za nakazilo svojega naročila.

Veljavnost ponudbe

Cene v spletni trgovini unimark.si veljajo ob naročilu preko interneta. Cena velja glede na način plačila. Vse cene so v evrih (EUR) in ne vključujejo DDV (nismo davčni zavezanci), razen če je izrecno napisano drugače.
Trudimo se, da bi zagotovili najbolj točne podatke, lahko pa se zgodi, da so podatki o ceni napačni. Kadar se cena spremeni, velja za kupca tista cena, katera je na kupčevi naročilnici. Slike - motivi in barvna odstopanja izdelka lahko odstopajo od dejanskega izdelka in so lahko samo simbolične.

Vračilo blaga in reklamacija

Oblačilo, ki je unikatno in z osebnim imenom ali napisom ni mogoče vrniti, razen v primeru, da je prišlo do naše napake (nepravilno ime, nepravilno izvezeno ime). Kupec ima pravico, da v 14-ih dneh vrne poškodovano in neuporabno oblačilo (neoprano in nepoškodovano) na naš naslov s predhodno najavo na naš e- naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. . Oblačilo bomo zamenjali, če ni bila kupčeva krivda. Pri tem kupca bremeni le strošek vračila blaga.
Kupec mora blago vrniti podjetju v tridesetih dneh po pisnem sporočilu o odstopu potrošnika od nakupa, s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Priložena mora biti kopija naročila in račun. Ponudnik vrne celotno kupnino takoj, ko je mogoče in najkasneje v tridesetih dneh po prejemu sporočila o odstopu potrošnika od nakupa.
Če sta se pogodbeni stranki dogovorili drugače pa potrošniku ni potrebno odstopiti od pogodbe. Če ugotovimo, da je neustreznost artikla posledica kupčevega nepravilnega ravnanja, takrat artikel ne zamenjamo in stroške nosi kupec sam.

 

Zasebnost in pravica

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004) ter Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR). Vsi podatki, ki so pridobljeni ob nakupu preko spletne strani unimark.si, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, predračunov in računov in ostale potrebne komunikacije za dokončanje nakupa in plačila.

Odgovornost

Ponudnik se trudi zagotoviti pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani unimark.si. Lahko pa se spremeni lastnosti izdelkov, dobava in cena tako, da ponudnik ne uspe hitro popraviti podatkov na spletni strani. V tem primeru ponudnik kupca obvesti o spremembi in mu omogoči preklic naročila, ali pa naredi zamenjavo naročenega izdelka. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Ne odgovarjamo za tipkarske in slikovne napake.

Pritožbe

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Trudi se izpolnjevati svojo dolžnost glede pritožb. Kupec se lahko s ponudnikom poveže preko elektronske pošte Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. , po telefonu 070/325-039 ali pa tudi osebno na Brezje pri Grosupljem 87, 1290 Grosuplje.

V petih delovnih dneh mora ponudnik potrditi, da je prejel pritožbo in sporočiti kupcu, kako bo rešil ter ga obveščati o poteku postopka.

Ponudnik bo morebitne spore reševal sporazumno.

Opozorilo

Kupec, ko naročilo potrdi, s tem ve, da je seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja, ki so napisani in da je bil na te pogoje ob nakupu opozorjen.

Varovanje osebnih podatkov

Zasebnost obiskovalcev naše spletne trgovine nam je zelo pomembna. Zato zagotavljamo popolno varstvo in 100% zaščito vaših osebnih podatkov po Zakonu o varstvu osebnih podatkov ter Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR).

Osebne podatke pri kupčevemu naročilu bomo hranili samo v primeru, če jih bo kupec želel in zopet še kdaj potreboval ter preveril kaj je naročil v preteklosti. Ne bomo jih posredovali nikomur, ne bomo jih obdelovali ter ne bomo kupcu pošiljali reklame,.... Preko Pošte Slovenije bomo samo odposlali kupčevo naročilo.

S sklenitvijo pogodbe o nakupu soglašate, da vaše podatke shranimo in jih uporabljamo za interne namene arhiva ter komunikacije za potrebe izvedbe novega naročila.

Za naročilo ni potrebna registracija.

Cenimo želje in zasebnost naših kupcev, zato si prizadevamo zaščititi vaše osebne podatke in z njimi ravnati skrbno.

Kako ravnamo z vašimi osebnimi podatki?

  • ne obdelujemo e-naslove;
  • vaš e-naslov in telefon bomo uporabili samo za komunikacijo z vami za hitrejšo in lažjo izvedbo vašega naročila;
  • zavezujemo se, da bomo skladno z veljavno splošno uredbo Evropske unije o varstvu podatkov podatke imeli samo za kupčevo potrebo.

Kakšne so vaše pravice?

Kadarkoli imate pravico zahtevati svoje naročilo in izbris le tega.